5 Şubat 2012 Pazar

Sunset Park

      Paul Auster ile tanışmam Sunset Park'a kısmetmiş. Bitirdikten sonra daha evvel neden Paul Auster'ın kitaplarını okumadım diye çok hayıflandım. Sunset Park dört orta gelirli genc'in hikayesini anlatıyor. Kahramanlarımızdan ilki Miles, Newyork'lu bir yayımcı bir babanın ve film yıldızı bir annenin karanlık geçmişinden kaçmaya çalışan oğlu. Bing ise yalnız ve farklı görünüme sahip biri. Ellen normalde ressam fakat kendini emlak işinde buluyor ve sonuncu karakterimiz Alice, kıt kanaat geçinen bir doktora öğrencisi. Bu dört kahramının hayatlarını merkeze alan Paul Auster hikayenin düğümünü kendinin her köşesini bildiği "Sunset Park" da çözüyor.
      Paul Auster bu kitapta farklı kitaplara, filmlere göndermeler yapıyor. Bunun yanı sıra roman içinde roman tekniğinide kullanıyor. Örneğin kitaptaki bir karakter bir başka kitabın analizini yaparken Paul Auster bize gönderme yapıyor. Paul Auster'in tekniğini her ne kadar beğenmiş olsamda, hikayenin ilerlemesini, olayların gelişmesini biraz boş biraz kolaya kaçılmış olduğunu belirtmem gerekir.
      Kısacası Sunset Park keyifle okunan ve yazarın ben edebiyat yapıyorum demeye çalıştığı fakat bu konuda çok da başaralı olamadığı bir kitap olmuş. Eğer hoş bir kitap okumak istiyorsanız Sunset Park'ı kaçırmamalısınız. Fakat ben Paul Auster'dan sıkı bir edebiyat bekliyorum beni alsın farklı dünyalara götürsün diyorsanız o zaman Paul Auster'ın farklı kitaplarına yönelmenizi tavsiye ederim.

4 yorum:

  1. Kış Günlüğünü aldım yazarın onu okuyacağım ama bu kitabı da merak ediyorum, bilgiler için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel anlatmışsınız kitabı, ben de Mavi Defter kitabını okumuştum Auster'ın, aynı yukarıda anlattığınız gibi bir kitap o da...

    YanıtlaSil
  3. @Baykuş Gözüyle rica ederim. Siz okuyun beğenirseniz bende alırım.
    @Eren Teşekkür ederim. Belki de Auster'ın yazım tarzıdır.

    YanıtlaSil
  4. Ne tesadüftür ki benim de Paul Auster ile tanışmam bu kitapla olmuştu ve ben de aynı şekilde neden daha önce Auster okumadığımı düşünmüştüm. Anlatımıyla beni çok etkiledi ve yazma işinde imrendiğim bir isim oldu.

    Hayatının baharını geçtiğini söyleyen Auster, Kış Günlüğü'nü kendi yaşamından yola çıkarak oluşturmuş. Meraklısı için iyi bir kitap olsa gerek.

    YanıtlaSil